Sidor

söndag 30 mars 2008

En mycket bra helg

http://www.linkognito.com/b.php?b=557

Top ten: Most Useless Talents

* * *
Emelie har åkt. Lägenheten är ren och luktar gott - men den är tom.

Emelie dök upp i torsdags kväll, på min födelsedag. Nedan räknar jag upp vad jag hittills fått i födelsedagspresent. Men först lite om helgen.

Fredag kväll besökte vi - mor, bröder, svägerska (med liten i magen), jag och Emelie - Göteborgsoperan och såg Macbeth. Sjungen på italienska med musik av Verdi och textremsa på svenska, samt ett väl tilltaget programblad med mycket information var upplevelsen riktigt häftig, förutom att vi satt alldeles för högt upp - på 3:e balkong (4:e våningen). Hela djupet av scenen användes ibland, men pga höjden skymdes mycket av scenen pga teatertaket. Vi var tvungna att luta oss mot räcket för att se. Men förutom det var det mycket trevligt.

Under lördagen städade och handlade jag och Emelie. Det blev rent och fint och vi är stolta båda två. Det är svårt att rengöra min lägenhet och få det att se fint ut. Jag har mycket saker, böcker och papper framförallt, och litet plats. Lägenheten är 25,4 kvm och jag har inget förråd. Eftersom mina föräldrar haft ont om plats har jag varit tvungen att ta hand om mycket som jag inte haft nytta av. Och ändå har mycket lämnats bakom. Jag håller dock på att packa ner mitt liv i lådor. I ett år kommer jag hålla på med det - sen flyttar jag härifrån.

På lördag kväll fick vi (planerat) besök i form av två vänner till mig (som snabbt blev och har blivit vänner till Emelie). Jag och (framförallt) Emelie bjöd på tacopaj. Den första gästen (NN1) visste vi var laktosintolerant, så honom pratade vi med om det - mjölk och cremefraiche byttes ut till laktosfria alternativ. Men med NN2 tänkte vi att det inte var några problem - tills han nämnde att han var vegetarian! Först blev vi lite bestörta - men sen insåg vi att det inte var något problem. Vi bytte helt enkelt ut köttfärsen mot quornfärs. Och det blev succé.

Vi åt således vegetarisk tacopaj (laktosfri) och laktosfri glass med fruktsallad till efterrätt medan vi tittade på TV4:s nya satsning Körslaget. Sedan satt vi och tjatade, skämtade och talade allvar om vartannat tills klockan var 00.30. Då gick gästerna hem till sig och jag och Emelie dråsade i säng, jättetrötta men jättenöjda!

Söndag har också gått smidigt. Emelie packade och jag diskade, och sedan hjälptes vi åt att laga mat. När vi hade ätit åkte vi in till stationen, och Emelie åkte med ett tåg 14.50.

Det är därför lägenheten är så tyst och tom nu. Det har varit fullt upp hela helgen, och nu är det slut på det roliga för den här gången. Vardagen kommer sakta men säkert krypande.

Men den här helgen var jättebra. Det var längesen jag mådde så bra under en hel helg.

Avslutningsvis ska jag nämna att jag ska ringa Gottfrieskliniken i Mölndal på måndag. Jag ska be om självremiss och försöka få bestämt en diagnos, för att en gång för alla utreda min trötthet. Detta efter tips från en anställd vid RME som kontaktat mig via deras forum.

Men här kommer i alla fall mina födelsedagspresenter så långt:

Födelsedagspresenter 2008 (hittills):
2 kökshanddukar
4 bakbunkar i olika storlekar
2 skärbrädor (en liten och en stor)
1 potatispress
Bok: Eric Ericsson - Brev till utlandet
Bok: Ylva Karlsson - De röda drakarnas land
Bok: SOFI - Svenskt ortnamnslexikon
1 tröja
1 limpa amerikanskt bananbröd
1 liten glasburk med 27 enkronor
pengar och kort

Tack för gratulationer!

4 kommentarer:

Mia sa...

Ingen dålig utdelning på födelsedagen alltså! :)

Visst var Körslaget härligt!? Lotta är för go'! Läst runt på bloggar o många var lite si o så men jag älskade det. Guud vad jag saknade min egen kör när jag såg glädjen hos de som sjöng.

Christian Andersson sa...

Körslaget var inte dumt. Jag gillade Mora och Lotta, definitivt. Tänker inte nämna någon som sämre. Förutom Bengtzing och hennes körs sätt att peka ut en ansvarig för hela kören - att nämndes syndabock log behöver inte betyda att han gjorde det inuti. Dålig stil!

Anonym sa...

Nu blev jag lite avundsjuk måste jag säga! Det var på tok förlängesedan jag var på opera... Lite synd att Maya är så liten, för det blir inte en familjegrej för oss än. Men snart så :D

Jag måste säga att laktosfritt/mindre laktos är mycket godare, om man gör ett undantag för vanlig mjölk... Men vi åt av grädden nu i påsk, och jag har aldrig gillat grädde. Men den var underbar. En helt ny värld har öppnat sig... *ler*

Christian Andersson sa...

Hmm, man kanske skulle testa laktosfri grädde, då?

Mjölken är väldigt söt, och jag kan inte dricka mängder, men lite grann är gott som godis.

Elvisthecomic.se

Elvisthecomic.se
Hur mycket är en kvinna värd? (Ser du inte vad det står? Kommentera i ett blogginlägg!)