Sidor

lördag 5 april 2008

Janssons frestelse

I dag var det dags att laga lite mat. Något som jag förvisso gjort mer och mer sedan höstterminens start 2007. Men i dag lagade jag en ny rätt: Janssons Frestelse.

Följande recept är hämtat från Tasteline.com.
Dags att laga mat

Janssons Frestelse (laktosfri)
(2-4 port - beroende på vilken sorts matvrak man är)

Ingredienser:
8 st potatisar, medelstora
1 gul lök
c:a 8 ansjovisfiléer + spadet
3 dl grädde (laktosfri, t.ex. Valio)
2 skivor hårt fullkornsbröd
0,5 msk smör (laktosfritt)
0,5 dl dill, färsk hackad
2 dl keso naturell, laktosfri
vitpeppar
ev. salt

Gör så här:




1. Skala och strimla potatis och lök.









2. Smörj en ugnssäker form, varva potatis, keso, dill, lök och ansjovis.




3. Häll över ansjovisspad och grädde. Stöt fullkornsbrödet i en mortel eller med handen och strö över vitpeppar och det smulade brödet.

<= Nja, inte riktigt som det är tänkt, eller?



Det här ser bättre ut =>


Så här ser det ut innan gräddning

5. Sätt ugnen på 200°C. Grädda i ca 35-45 minuter.

Smaklig måltid!














Utan dill, Med dill samt Tasteline.com:s färdiga.

Bildkällor: personliga och Tasteline.com.

Inga kommentarer:

Elvisthecomic.se

Elvisthecomic.se
Hur mycket är en kvinna värd? (Ser du inte vad det står? Kommentera i ett blogginlägg!)