I dag var det dags att laga lite mat. Något som jag förvisso gjort mer och mer sedan höstterminens start 2007. Men i dag lagade jag en ny rätt: Janssons Frestelse.
Följande recept är hämtat från Tasteline.com.
Janssons Frestelse (laktosfri)
(2-4 port - beroende på vilken sorts matvrak man är)
Ingredienser:
8 st potatisar, medelstora
1 gul lök
c:a 8 ansjovisfiléer + spadet
3 dl grädde (laktosfri, t.ex. Valio)
2 skivor hårt fullkornsbröd
0,5 msk smör (laktosfritt)
0,5 dl dill, färsk hackad
2 dl keso naturell, laktosfri
vitpeppar
ev. salt
Gör så här:
2. Smörj en ugnssäker form, varva potatis, keso, dill, lök och ansjovis.
3. Häll över ansjovisspad och grädde. Stöt fullkornsbrödet i en mortel eller med handen och strö över vitpeppar och det smulade brödet.
<= Nja, inte riktigt som det är tänkt, eller?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar