Sidor

onsdag 16 april 2008

Engla || Arbete

En länk till en intervju med Fredrik Swahn om Engla, som han och framförallt hans dotter var nära bekant med, samt en länk till ett gymnasium där jag funderar på om jag kanske kunde söka jobb.

Länken om Fredrik Swahn kommer från GöteborgsPosten och publicerades igår natt på internet och i pappersupplagan onsdag den 16/4.

Sorgen har enat Stjärnsund

Enligt mig ett av de viktigaste uttalandena i denna artikel:

[Fredrik Swahn:]- Det är klart att mannen som gjort det här måste få ett juridiskt straff. Men vi lägger för mycket energi på bitterhet och klagan, det är bättre att använda den energin till det som är viktigt, att älska varann. Jag har också velat slå sönder något på grund av det som har hänt, men inget blir bättre av det, bara kärlek gör världen bättre.Arbetet jag funderar på att söka är Gymnasielärare utöver det vanliga, och arbetsgivaren är Jensen Gymnasium (Jensen Education).

På deras hemsida vill dem att jag som söker
är intresserad av personlig utveckling, vill arbeta med både mental och fysisk träning och ser ett värde i att få möjlighet att bidra till skolans verksamhet i ett större perspektiv, vilket jag ser som mycket positivt.

De söker lärare i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala och Linköping.

Problemet med jobbet är orterna. Jag vill bo i närheten av eller allra helst i Växjö, tillsammans med eller nära Emelie. Närmast i så fall är Linköping, men det blir långt att dagpendla!

Å andra sidan, om jag bosatte mig i någon av städerna (i Göteborg har jag ju redan en lägenhet, t.ex., och stora möjligheter att byta boende om jag får en bättre inkomst), kan det ju hända att Emelie kan få jobb på skolan också när hon är klar om några år, eftersom de antagligen inte bara söker lärare nu, utan även några år framöver.

Fast jag vet inte om jag vill bo i Göteborg. Och jag vill ju gärna bo i eller i närheten av Växjö. Jag har redan sökt jobb som slagverkslärare i Värnamo, lagom pendlingsavstånd (dag) från Växjö. Jobbet på Jensen verkade dock något enklare att söka eftersom de verkligen sökte gymnasielärare, istället för att jag spontanansöker om jobb på skolor i och runt Växjö.

Det är mycket att tänka på. Men det som hindrar mig mest är antagligen det faktum att jag inte är klar förrän januari 2009, vilket hindrar mig från att börja jobba till hösten. Jag vill bli klar med min utbildning, eftersom det är så kort tid kvar, innan jag börjar jobba.

Nåja, det får bli en senare fråga. Jag måste äta frukost idag också.

Kommentera gärna!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kan du inte söka det utan att tänka på det för mycket. Får du jobbet så tror jag att det inte är så svårt att ta ställning då! Antingen chansar du eller under tiden tills du vet om du får jobbet kommer du på om du kan fortsätta bo så långt ifrån Emelie eller inte. Men då kan du iaf inte titta tillbaka och tänka, om jag bara sökte det jobbet... De är fullt medvetna om att folk kan faktiskt tacka nej även om man blivit erbjuden det.

Christian Andersson sa...

Du har rätt, Ulrika, men först och främst ska jag nog fundera på om jag verkligen vill HA det där jobbet. Jag får ta en sak i taget, tror jag. Först: examensarbete. Sen: gå färdigt resten av utbildningen. Och till slut: skaffa ett jobb. Något överlappat.

Elvisthecomic.se

Elvisthecomic.se
Hur mycket är en kvinna värd? (Ser du inte vad det står? Kommentera i ett blogginlägg!)