Sidor

måndag 22 december 2008

Anställningsintervju del två

Idag har jag varit på anställningsintervju, och jag fick veta direkt efter hur bra jag gjort ifrån mig.

Rektorn sa att jag var unik - han hade aldrig mött någon som hade så genomtänkta svar på samtliga frågor han ställt. Många hade inte svar på frågor av det lite tuffare slaget, t.ex. konfliktfyllda möten med elever eller föräldrar, men det hade jag. Möjligen pratade jag lite för mycket för att ge ett säkert intryck, men det sa han mest i förbigående.

Dock sa han direkt att han skulle erbjuda en annan av de totalt fyra sökanden han intervjuat jobbet, och det för att hon förutom utbildningen (likvärdig min egen) hade erfarenheten av att ha jobbat som lärare tidigare. Sa hon nej var dock jobbet mitt, sa han.

Sedan åt jag pizza på Pizzeria Adonis i Landsbro. Det var gott. Efter det promenerade jag runt lite innan jag ringde vaktmästaren för Witalabostäder. Han visade mig lägenheterna jag bokat mig för. En etta på 37 kvm, som hette 1 rum och kök med klädkammare, men som istället var 1 rum och kokvrå med två garderober. Mindre och inte lika fräscht som det jag bor i nu, med en hyra inklusive el dyrare än det jag har nu. En besvikelse.

Så vaktmästaren lät mig titta på en tvåa som låg ovanför ettan jag bokat mig för. Han ringde kontoret och fick veta att den låg på 3.500 kr/mån varmhyra, exkl. el. Och den var 55-60kvm, och ganska fattigt utrustad. T.ex. inget bredband, och bara ett uttag för telefon, i en hall som inte gick att möblera överhuvudtaget. Badrummet kändes väldigt taskigt inrett, mycket plats som inte riktigt gick att utnyttja, kändes det som.

Köket, sovrummet och vardagsrummet var dock stora och rymliga, vilket förstås kändes bra, men nästan lite för stort för mig. Köket var fräschast, eller skulle i alla fall bli. Jag kunde utan problem begära nya tapeter i alla rum (utom köket, för det var så nytapetserat, men det var jag ändå nöjd med), och både kyl, frys och spis skulle troligtvis bytas ut. Jag kunde också få bolaget att städa och måla om skåpsluckor. Tapetsering, slipning av golv och ommålning av skåpsluckor samt utbyte av toalettstol gällde även i ettan.

En annan mindre bra sak var att sovrummet och vardagsrummet, och den lilla balkongen, låg på solsidan hela dagen, från det att solen gick upp tills den gick ner. På sommaren skulle det alltså inte gå att utnyttja de jättestora fönstren som skulle förhindra att lägenheten, trots dess storlek, skulle kännas trång och instängd.

På väg hem fick jag dock ett besked som gör att jag slipper fundera på om jag skulle ha råd eller vad jag skulle begära för förbättring av lägenheten jag skulle valt.

Hon som erbjöds jobbet tackade ja. Rektorn önskade mig lycka till. Sedan åkte jag hem.

Tråkigt, javisst, det hade varit skönt att ha ett jobb. Men även om det hade varit skönt att få flytta ut på landet kändes Landsbro lite väl ute på vischan. Ica Nära är en dyr butik jämfört med större butiker, det finns ingen uttagsautomat - man kan dock ta ut pengar i affären eller kiosken. Swedbank flyttade sina lokaler till Vetlanda nyligen. Det finns en pizzeria och en liten restaurang. Någon liten övrig affär. Många bra idrottsmöjligheter, men långt från det mesta. Det skulle bli dyrt på många sätt att bo där.

Nu hoppas jag på nästa intervju den 12e, slagverkstjänst i Nybro. Får jag det jobbet börjar jag vecka 8. Det är ett bättre jobb rent geografiskt, för det första. Jag kommer kunna flytta ihop med Emelie och pendla med hjälp av KtK-tågen.

Emelie, förresten, kommer hit tidigt imorgon bitti. Det blir en intensiv dag imorgon, och troligtvis kommer jag inte gå ut på internet någonting, i alla fall inte för att skriva här, så avslutningsvis vill jag bara önska

GOD JUL
och (för säkerhets skull)
GOTT NYTT ÅR!

2 kommentarer:

Anonym sa...

dålig stil att de släpade dit dig på intervju även om de hade tänkt o anställa någon annan. lycka till med nybro. kanske en av världens tråkiaste ställen. fast det är ju bra att du inte behöver bo där =)

god jul påre!

Anonym sa...

Önskar Dig all lycka med allt. TACK för allt..... Du är en mycket fin människa

Elvisthecomic.se

Elvisthecomic.se
Hur mycket är en kvinna värd? (Ser du inte vad det står? Kommentera i ett blogginlägg!)