Sidor

måndag 13 oktober 2008

Xtravaganza VS Starkare.nu

Här kommer purfärska uppdateringar (och i princip ett helt nytt diagram för min viktminskning) och några tips och råd.

Idag var "väg- och mätdag", vilket innebär att jag går upp och väger mig innan jag tagit på mig kläder. Sedan fotograferar jag mig framifrån och i profil i bara underkläder. Jag mäter midja, bröst och höger lår, klär på mig och väger mig igen. Numera väger jag ofta ett kilo mer med än utan kläder.

Här är tre intressanta diagram för den som är intresserad. Klicka på bilderna för att se större versioner i ett nytt fönster/en ny flik. Tänk på att noga studera y-axeln, så att ni inte blir lurade av minskningen. Vad gäller vikten är mitt mål 70 kg, midjemåttet ca 90 cm, och mitt BMI bör inte vara mycket över 24.

Diagram 1. Viktminskning
Diagram 2. Mått
Diagram 3. BMI
Så ett varningens ord! Funderar du på att gå ner i vikt men har prövat allt? Tycker du att Xtravaganza låter som en bra grej? Jag ska förklara lite vad som gäller med Xtravaganza.

Xtravaganza jobbar med fyra viktiga aspekter: mental träning, mental näring, god energi och rörelseglädje. Detta innebär att man har en personlig mental tränare, man uppmuntras att hitta på roliga saker, man arbetar för god (i två bemärkelser) kosthållning och man uppmuntras att träna på ett sätt som passar en och som får en att må riktigt bra.

Så långt allt väl. Problemen är följande:

26-veckorsprogrammet innebär att man, beroende på var man börjar, går ett antal veckor utan att intaga mer än 500kcal per dag. Det gör man med hjälp av Xtravaganzas kostpulver, xtraVLCD. Att använda kostpulver som ersättning för riktig mat är vanskligt! Man ska vara mycket försiktig när det gäller att ersätta riktig mat med ersättningspulver.

Här kanske det inte är så farligt, eftersom man för det första har personliga mentala tränare och folk runtomkring sig mest hela tiden som kan hålla koll på en. Problemet är att viktminskningen och effekten av pulvret är bara garanterat om man inte äter något annat över huvud taget under tiden! Endast vatten får, bör och skall intagas i mängder utöver kostersättningspulvret.

Okej, så länge man får hjälp av mentala tränare och får kompisar genom att man tränar tillsammans så kanske detta är överkomligt. Men sedan har vi följande problem: ekonomin.

Det kostar, kostar, KOSTAR pengar att bli medlem i Xtravaganza. Det värsta är att det går inte att ta reda på hur mycket det kostar på hemsidan, och i kontakt med Xtravaganza är det också mycket svårt att få överblick över hur mycket pengar det egentligen handlar om.

Den mentala träning som används består dessutom till viss del av CDn "Idealvikt" med Lars-Eric Uneståhl. Den kan man köpa för 149kr på den hemsida jag kommer att länka till nedan.

Vad föreslår jag då?
Jo, jag föreslår att man går till hemsidan www.starkare.nu och blir medlem där. Det är gratis.

www.starkare.nu är en sida för de som vill träna mentalt, men inte har råd att skaffa en personlig mental tränare. Här finns nästan alla Uneståhls CD-skivor med program som Idealvikt, Mental träning vid oro, ångest och panikattacker, Kvinnokraft, Bättre sömn genom mental träning, Humor och glädje, Personlig insikt och Rökfrihet.

Tre skivor hör ihop. De är Mental grundträning, Självbilds- och målbildsträning och Mental styrketräning. Jobbar man intensivt med dessa mår man troligtvis bättre och kan börja med Idealvikt.

Nackdelen med sidan är att man måste vara uppkopplad mot internet och ha en dator så att man kan lyssna på skivorna genom den. Jag rekommenderar att man skaffar ett par bra hörlurar och stänger ner MSN eller andra program som, när de uppdateras, plingar eller gör ljud ifrån sig.

Programmen är allt från 10-30 minuter långa. Har man hyfsat självförtroende kan man börja på Idealvikt direkt. I annat fall föreslår jag de tre första skivorna jag nämnde ovan.

Här kommer de adresser jag föreslår:

http://www.starkare.nu/ - "Som medlem i Starkare.nu har du tillgång till ett helt smörgåsbord av tjänster för att hjälpa dig med din mentala träning och att må och fungera bättre" (från hemsidan)

http://www.veje.nu/ - "Buena Vida AB är ett företag som säljer och distribuerar böcker och CD-skivor inom områdena Mental Träning och personlig utveckling. Vårt material är till största del utarbetat av Fil.Dr. Lars-Eric Uneståhl" (från hemsidan)

Lycka till!

3 kommentarer:

Anonym sa...

vad roligt att du börjar gå ner i vikt...
ang. din kommentar i min blogg, så finns det inga rätt eller fel, utan bara olika synsätt man ska tavara på... Men alltid trevligt när ngn håller med mig... ler

Anonym sa...

pepp pepp med viktminskningen! =) men 500kcal per dag låter helt galet lite. det är ju mindre än vad jag käkar på en lunch. haha. hade jag aldrig klarat med fyskiskt jobb. viktklubb.se funkar finfint för mig! =)

kramkram

Lena sa...

Jag går idag in i min sextonde vecka på enbart pulver, och har hittills gått ner 26,8 kg. För mig funkar det jättebra. Nästa vecka skall jag börja äta lite och köra halvfart i 4 veckor, sedan går jag tillbaka på pulver.
Ang. kostnaden så ersätter de flesta arbetsplatser en för friskvård, och XV innefattas av detta. Kostnaden för pulvret är ju mindre än vad du äter för under en vecka, så så dyrt blir det inte.

Elvisthecomic.se

Elvisthecomic.se
Hur mycket är en kvinna värd? (Ser du inte vad det står? Kommentera i ett blogginlägg!)