Sidor

söndag 14 september 2008

Suicidhjälpare eller människohjälpare?

Ingen verkar förstå innebörden av suicid i Sverige. Så känns det i alla fall när man läser sådant som Magnus Brahn skriver. Vem är Magnus Brahn? Läs vidare...

Svensk Självmordsguide "är tillägnad Sveriges alla nackdelar, dess försvarare och upprätthållare. Och till alla som haft modet att fly från sitt helvete och ta sina liv". Så skriver författaren, Magnus Brahn. Inte ett ord i hela guiden om var man kan söka hjälp.

"Guiden är skriven för den som funderar på självmord men inte vet hur dom ska gå tillväga. Jag kan inte garantera att informationen är absolut korrekt, men jag hoppas att den kan fungera som en vägledning på vägen till det perfekta självmordet och mindre lidande för dig som planerar att ta ditt liv eller för vem som helst som kommer att läsa den..."

"Om metoden inte utförs riktigt kan det resultera i skador, paralysering, medvetslöshet, smärta och obehag. Generellt rekommenderas bara fysiska metoder efter att andra mer acceptabla medel har uteslutits."

"Ta informationen som förses i denna fil med en måtta av skepticism, och använd sunt förnuft när du överväger självmord. Vänta hellre någon dag extra för att fundera och planera, så ökar du dina chanser. Detta är ett oåterkallbart vägval, som får konsekvenser för dina närmaste, men samtidigt är det ditt liv du avslutar, och ingen annans..."

"KOM IHÅG: SKADA INTE ANDRA! Se till att inte skada andra människor än dig själv genom att alltid välja en exitmetod som har lägst chans att drabba någon annan levande varelse. Om valet står mellan två exitmetoder, välj alltid den med minst risk att fysiskt drabba utomstående och oskyldiga förbipasserare och medmänniskor. Du vill inte att dina anhöriga ska behöva genomgå mer skuldkänslor än de behöver. Att känslomässigt skada eller chocka någon som tvingas se din döda kropp eller oavsiktligt dras in med i ditt självmord, som t.ex. att tvinga en tågloksförare att uppleva när han/hon kör över dig, är godtagbart, men etiskt tveksamt."

"Att gå igenom sitt eget självmord i huvudet och fantasiera om sin egen död, konsekvenserna, och hur familjmedlemmar kommer reagera är något normalt. Däremot kan man träna sig och sina tankar så när du genomför akten, verkar inte självmordet så konstigt och främmande för dig och dina tankegångar."

Så här fortsätter det. Kallt och kliniskt beskriver Magnus Brahn, genom att ha sammanfört ett flertal artiklar och tips på "det perfekta självmordet", fördelar och nackdelar med flertalet sätt att ta sitt liv.

Var är uppropet mot detta? Hur kan det komma sig att hans självmordsguide (som jag inte vill länka till) hamnar högst upp när man söker på "självmord" på Google? Var är motståndet mot en guide så lättillgänglig för ungdomar som inte utvecklat sin gräns för hur långt man kan gå eller sin empati?

Det mest allvarliga är inte de onda människornas handlingar, utan de godas tystnad!

Så varför går inte mina vänner med i min grupp på Facebook? Har ni ingenting att bidra med? Varför struntar ni fullständigt i era medmänniskor på det viset? Det är fruktansvärt upprörande!

För en gångs skull är jag otroligt mån om att min grupp får genomslag! "Vi som är för suicidprevention" innebär en röst, ett bidrag till den debatt som just nu leds av de som är för suicid, inte suicidprevention!

HUR VILL VI HA DET? Vill vi ha en värld där suicid är varje enskilds individs ansvar, och ingen annan behöver, eller ens bör, bry sig, eller vill vi ha en värld där vi hjälps åt att stödja och hjälpa de som mår så dåligt att de överväger suicid?

HJÄLP MIG! Lägg en röst här, lägg en röst i min Facebookgrupp! Var min vän, var varandras vänner, var allas vän och hjälp mig fortsätta att skrika mot suicidhjälp, för det är vad Magnus Brahns självmordsguide är! Suicid är en sak, suicidhjälp en helt annan!

VI BIDRAR ALLA TILL SUICIDHJÄLP NÄR VI STRUNTAR I DEBATTEN!

Vem är du? Den som hjälper till att få människor att dö, eller den som hjälper människor att leva?

VÄLJ!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej.
Varför jag har lösenord var för att jag hade en tanke att jag trodde jag skulle kunna skriva friare. Men jag skriver inte så mycket mer. Egentligen skulle jag kunna ta bort lösenordet för nu gör det mig ingenting om andra läser. Jag har samma namn men meri104.blogg.se/meri104 (på den gamla är det inget "meri104" på slutet)

Anonym sa...

Jag åker till Thailand på fredag och kommer hem 20december:)

Elvisthecomic.se

Elvisthecomic.se
Hur mycket är en kvinna värd? (Ser du inte vad det står? Kommentera i ett blogginlägg!)