Sidor

söndag 10 februari 2008

Visit my city

Innan du läser vidare, klicka på den här länken: http://tillestad.myminicity.com/

Det är helt riskfritt, jag lovar. Det enda du gör är att skapa en invånare i min stad genom att besöka den. Du behöver ingenting göra mer än att klicka på länken, staden kommer upp i ett nytt fönster och du har på det viset skapat en invånare i min stad. Tack så mycket på förhand!

Idag mår jag lite bättre. Jag köpte godis och chips igår och frossade. Sen ringde Erica och vi pratade i en och en halv timme. Hon gav mig två riktigt bra och konkreta råd, formulerade på ett sätt som gjorde att jag verkligen kunde ta dem till mig.
  1. Sätt upp realistiska mål som du känner att du kan nå med hjälp av enklare delmål.
  2. Sätt upp tydliga gränser för vad som gäller i ditt liv.
Kombinationen gör ett vinnarmål, kan man säga. Det är som att försöka göra mål på en fotbollsplan. Du ska ta dig från ditt eget mål till det andra målet, med bollen. Du ska undvika motspelare och samarbeta med medspelare. Gränserna har du också: sidlinjer. Du får inte gå utanför dem, då funkar det inte. Det får bara finnas ett visst antal spelare på plan också, och varje mål får bara ha en målvakt. Målet får bara ha en viss storlek o.s.v.

Tänk om du hade haft hela världen som din fotbollsplan. Hur skulle du för det första veta vilket mål som inte är ditt eget? Och hur skulle du kunna undvika alla människorna? Hur skulle du kunna veta vem som är din medspelare och vem som är din motspelare? Utan gränserna skulle du kunna sätta upp hur tydliga mål som helst och ändå aldrig komma fram! Och om du kom fram kanske det stod tusentals personer framför ett jättelitet mål.

För varje mål måste det finnas regler och gränser. Reglerna är metoderna, delmålen, och gränserna är mått och antal. Hur många mål som krävs, hur många spelare det får finnas och vilka gränser som gäller beror på varje projekt. Ju enklare regler och gränser, desto enklare att vinna, även om vägen dit fortfarande kan vara nog så svår. Som vilket sällskapsspel som helst!

Nu ska jag plugga en stund till, käka godis och chips. Sen ska jag vila 30 minuter, laga mat och plugga vidare.

Idag ska jag dessutom städa upp på golvet, gå en promenad och vila en gång till. Det är dagens målsättning. Sist men inte minst ska jag känna mig nöjd med mig själv, oavsett!

3 kommentarer:

Mia sa...

O var är herr Andersson om jag får fråga? *nyfiken*

Marlene Hoffmann sa...

Hoppas promenixen var skön, vi begav oss ocksa ut pa en san - enderbart väder här :) kramar

Mia sa...

Varför deppig? Jag vet inte hur du fungerar men jag kan lätt falla ner i svarta hål och bli nedstämd, är en grubblare på gott och ont. Finner att det hjälper att gå ut. Ut i luften, naturen och bara röra fötterna framåt. Huvudet rensas och allt känns bättre plus att ute i naturen tycker jag man lättare känner sig stark och ser skälen till att vara lycklig igen.
Ta hand om dig! Kramar

Elvisthecomic.se

Elvisthecomic.se
Hur mycket är en kvinna värd? (Ser du inte vad det står? Kommentera i ett blogginlägg!)