Sidor

torsdag 7 februari 2008

Motivationstips


Christians blogg 2008-02-07
Ljudblogg: Motivationstips
http://mrtille.blogspot.com


Vilka vänner jag har. När jag verkligen behöver och ber om hjälp - då ställer dem upp.

Tack Marlene för ditt telefonsamtal. Tack för att du läser min blogg och ställer upp när jag ber om hjälp! Att få prata en dryg timme med dig igår kväll muntrade verkligen upp - en händelse som jag inte väntade mig men som jag fick ut så mycket utav. Min värld upplevdes med tunnelseende - ingenting verkade riktigt kul vid sidan av skolan. Tack för att du ändrade det!

Tack David för din internetadress (http://www.zenhabits.net/). Jag ska kolla upp den närmare. Bara att du reagerade och gav mig adressen hjälper mycket redan det. Det betyder mycket att du ställer upp. Vi håller ju inte kontakten så bra, och jag kan ibland tvivla. Men den här handlingen från din sida bevisar mycket mer än vad ord skulle kunna göra. Tack för din vänskap!

Förutom mina vänner sökte jag på internet efter motivation efter förra inläggets publicerande. Vad jag fann var följande sida: http://www.mticoaching.se/

På MTI förekommer fil dr Lars-Eric Uneståhl frekvent med sina inspelade CD-skivor för olika mentala träningsprogram, såsom Avspänning, Mental träning, Självbilds- och Målbildsträning, Stresshantering och Mental Styrketräning, men också andra mentala träningsprogram som Idealvikt, Akut och kronisk smärta, Humor och glädje, Rökfrihet och många andra viktiga saker.

Ett medlemsskap där kostar 1200kr/år +moms, men man kan prova gratis i 14 dagar. De första träningsprogrammen kräver 12 genomgångar, vilket tar i anspråk minst 12 dagar, så det är ju inte jättemycket man hinner med, så att säga. Men testa kan man alltid. Och det är ändå billigare med medlemsskap där än terapin, som kostar 200kr per gång, och jag går mellan 3-4 gånger i månaden.

Terapin var jag på igår. Den har lite svårt för att komma igång, så jag sa till om att jag ville ha konkret stresshantering och hjälp att acceptera energibrist och trötthet. Vi ska börja ses varje vecka istället för varannan framöver för att få lite mer rutin, så att jag inte glömmer av vad vi sa från gång till gång. Det kostar mer, men jag gör vad som helst för att kunna jobba med energibristen.

Av energibristen kommer nämligen att jag är konstant trött, och om jag på det blir stressad är triangeln komplett. Energibristen påverkar både tröttheten och stressen, och tröttheten och stressen påverkar varandra, samt att ingen av de senare hjälper energinivån att gå upp. Av detta följer flera saker: motivationen sjunker, livsglädjen sjunker, orken sjunker och jag hamnar i perioder av lätt till svår depression, med allt från apati till självmordstankar.

Och trots att jag är så medveten om allt det här att jag till och med har lätt för att beskriva det (hade jag inte haft lätt för att beskriva mina känslor hade jag inte förstått dem - med hänvisning till Goethe), så kan jag inte göra något åt det. Inte på egen hand. Det är redskap jag inte har.

Men andra har det. Jag har börjat förstå vikten av att inte söka information enbart från ett håll, utan från flera. Terapin är en sak, men till och med terapeuter kanske inte har all kunskap jag behöver ta del av. Internet har flera sidor om motivation och livsglädje. Där kan jag säkert hitta mycket. Vänner och bekanta har säkert också flera tips och råd. Jag tar med glädje emot allt jag kan få. Jag samlar material. Vidare ska jag sortera och välja ut vad som funkar för mig.

Tack återigen, Marlene och David, för era bidrag.

2 kommentarer:

Mia sa...

Halloj vännen, allt väl? Här har våren kommit, har du tittat in o sett påskliljorna? Underbara!
Iaf, ville bara tipsa om en blogg som jag tror du kanske skulle gilla. blogblad.blogspot det är en kvinnlig textförf till psalmer som jag förstår. Ni verkar ha musiken gemensamt. Det kanske kan vara något! ;)
Var ingen främling, kom o hälsa på på bloggen!
xxx Mia

Mia sa...

Länkade inte, skrev bara namnet men det är www.bloggblad.blogspot.com
Testade precis, den funkar. Lycka till! Kram

Elvisthecomic.se

Elvisthecomic.se
Hur mycket är en kvinna värd? (Ser du inte vad det står? Kommentera i ett blogginlägg!)