Sidor

lördag 23 januari 2010

Hushållssysslor

Att planera fritiden är inte alltid så enkelt.

Helger är svåra att planera. Fritid över huvud taget. Det är ett stort dilemma för mig. Ledig tid är något jag har svårt för, eftersom jag nästan alltid har skuldkänslor för det jag inte gör när jag är ledig. Hushållssysslorna.

De fantastiskt, otroligt, fullkomligt urtråkiga hushållssysslorna matlagning, disk, tvätt och städ. Hushållets måsten gör att min lediga tid, som för mig är så värdefull, helt går upp i rök. Så känns det i alla fall.

Jag har försökt att tänka positivt kring dessa sysslor, men förgäves. Självklart blir det rent inombords när det är rent runt omkring mig, men jag vill kanske ha det lite stökigt?

Ja, det kanske jag vill. Fast sanningen är nog närmare att jag inte vill göra något tråkigt när jag är ledig. Eller rättare sagt, jag vill inte arbeta när jag är ledig.

Det går mycket bra att jobba i Nybro, även om jag blir trött. Jag är mentalt inställd på att arbeta under vardagarna. Helgen är ledig tid. Då ställer jag in mig på det. Jag orkar helt enkelt inte mentalt vara igång sju dagar i veckan. Fem dagar är fullständigt tillräckligt. Men om jag inte hjälper till i hemmet på helgerna gör jag ingenting. Och det är ju inte heller bra.

Tyvärr är min ME/CFS som värst på helgerna, eftersom jag i stort sett varje arbetsvecka kör slut på mig. Missförstå mig inte, jag ångrar inte att jag jobbat heltid det här läsåret, för erfarenheten har varit gynnsam. Men det är jobbigt att jobba, och tröttheten kommer när jag mentalt ställt in mig på ledig tid.

Vad finns det för knep att integrera hushållssysslor i ledig tid, så att det fortfarande känns som om jag är ledig?

/ Tille

1 kommentar:

Patrick Johansson sa...

Ja, det är verkligen synd om dig.

Elvisthecomic.se

Elvisthecomic.se
Hur mycket är en kvinna värd? (Ser du inte vad det står? Kommentera i ett blogginlägg!)