Sidor

fredag 18 juli 2008

Facebook? Jag?

Ja. Jag har Facebook. Men jag måste erkänna: jag har egentligen ingen aning om varför.

Jag ogillar delen i Facebooks användarvillkor som säger att företaget, utan förbehåll, äger alla rättigheter till allt som användarna laddar upp på sidan. Det gäller alla bilder, all text, allt material. Det spelar ingen roll om jag äger de bilder jag lägger ut där, om jag lägger ut bilder på Facebook blir de i samma stund de rättmätiga ägarna till de bilderna. Det tycker jag inte om.

Därför kommer det dröja innan jag lägger ut en bild på mig själv där, eller avslöjar djupare detaljer om mitt liv, som t.ex. vad min flickväns namn är. Det kommer också dröja innan jag gör något annat än godkänner de som vill vara vän med mig, så länge jag känner till vem personen är.

Facebook är nog för mig mest till för att få ytterligare en möjlighet att hålla kontakten med folk som vill hålla kontakten med mig. Resten av mitt behov av internet får jag ut genom mail och min blogg.

Nu ska jag försöka tvinga mig ut på en kort promenad. Man känner sig tvingad att passa på när det är solsken - en vecka framöver ser det ju inte ut som att det skulle bli något annat än regn, regn, regn...

1 kommentar:

Anonym sa...

hum. hittar dig inte på facebook men du kanske kan hitta mig. heter polly plachinski där!

Elvisthecomic.se

Elvisthecomic.se
Hur mycket är en kvinna värd? (Ser du inte vad det står? Kommentera i ett blogginlägg!)