Sidor

torsdag 13 augusti 2009

Äntligen Internet!

Äntligen, efter en hel del strul, grått hår, huvudvärk och tandagnisslande, funkar internet i den nya lägenheten! Och imorgon ska telefonen kopplas in.

Det började med att jag plockade fram Emelies router och skulle koppla in den i väggen. Då upptäcktes det att internetuttaget i vardagsrummet var en så kallad "comhem-koppling", en skruvkoppling (man skruvar in den i väggen), och man var alltså tvungen att ha ett modem som passade för det.

Det hade jag, men var? Jag letade igår kväll tills jag blev svettig, och tillslut, i en låda längst ner i en stapel längst in bland flera staplar och kassar, hittade jag en påse som det stod "modem" på. I den låg mitt modem, nätadapter och en kabel. Jag kopplade in allt tills bara kopplingen mellan väggen och modemet återstod. Då visade sig att kabeln, som jag trodde var "comhem-kabeln", var en tv-kabel för antennen.

Jag misstänker att jag gjort ett misstag - skickat med comhem-kabeln med tv:n och tv-kabeln med modemet. I vilket fall som helst kunde jag inte göra mer.

Idag var jag på sjukhuset och gjorde allergitest. Jag är allergisk mot katt och timotej (gräs) i första hand, björk, hund, och häst något mindre. Jag har fått en blankett för fysisk aktivitet på recept, så får vi se om jag utnyttjar det.

Efteråt letade jag upp en affär som sålde en "comhem-kabel". Att det kallades för det fick jag reda på i den tredje butiken jag besökte som visade sig ha den till salu - Kjell & Co. 45 kronor. Det skulle det vara värt för att få igång internet, tyckte jag.

Jag kom hem och kopplade i det. Jag antog att jag skulle få upp Wexnets hemsida - men icke. För det första har uppkopplingen varit svår att få stabil, därefter dök en hemsida upp - Tele2! Dessutom var det tillfälligt tekniskt fel och ett telefonnummer till supporten. Jag var tvungen att ringa med min mobiltelefon, eftersom den fasta inte kopplats in än. Mer än tio minuters väntetid!

Men under tiden jag satt och väntade kom Emelie och påminde mig om något den förre hyresgästen sagt - att i vardagsrummet fanns en koppling för Tele2, och i hallen en för Wexnet. Eftersom jag inte sett något uttag alls för internet i hallen blev jag irriterad, men jag gick ut och tittade, och upptäckte då en vit låda på väggen ovanför ytterdörren, som såg misstänkt ut. När jag tittade närmre upptäckte jag att det var små lock som skydd för något, som jag kunde lyfta på. Tadaa! Under det fanns nätverkskoppling, vilket gjorde att jag inte behövde köpa den där "comhem-kabeln", trots allt!

Jag kopplade upp, och efter några timmars försök att genomföra Wexnets enkla installation lyckades jag äntligen. Problemen bestod i att uppkopplingen mot internet var mycket ostabil just när jag skulle genomföra ansökningen, så det tog väldigt lång tid innan det var tillräckligt stabilt.

Sen funkade det inte i alla fall. Jag gav upp och satte mig vid tv:n ett par timmar och åt lite kvällsmat. Tröttheten låg tung över mig och jag var helt slut.

Efter ett tag kom jag på att jag inte hade startat om datorn efter slutförd ansökning, så jag startade om datorn - and here I am! Hurra! Det funkar!!!

Nu kan jag äntligen kolla hur mycket pengar jag har på banken, jag kan kolla mitt schema för läsåret, jag kan mejla - och jag kan blogga!

Jag har en del att göra, och om du har läst så här långt kan jag tänka mig att du är ganska trött. Så jag ska bara tala om vad jag ska göra imorgon, så kanske jag berättar mer imorrn kväll eller nån gång i helgen.

Imorgon klockan nio är jag på plats på Åkrahällskolan i Nybro för lite info för nyanställda. Schemat för dagen ser ut som följer:
  • Kl 09.00 Kaffe
  • Kl 09.30 Skolledning, Elevhälsan och lärarfacken presenterar sig
  • Kl 10.30 Träff med mentor/fadder
  • Ca 12.00 Nyanställda och mentorer bjuds på lunch om så önskas.
Nästa vecka sätter det igång på allvar - jag berättar mer en annan gång!

Nu ska här surfas!
/ Tille

3 kommentarer:

David Svensson sa...

Att vara utan uppkoppling gör hela grejen med datorer helt meningslös. Kul att det funkar nu!

Marlene sa...

Har ni kommit i ordning i nya lägenheten annars? Kommer det kanske lite bilder?

Karola sa...

Lycka till med lärarjobbena!

Själv kommer jag att bosätta mig i Frankrike under åtta månaders tid, från mitten av september till mitten av maj. Får se hur jag kommer att må med min CFS där.

Hoppas att vi inte får så mycket strul med internet där...

Må så gott!

Hälsningar från Karola på Åland

Elvisthecomic.se

Elvisthecomic.se
Hur mycket är en kvinna värd? (Ser du inte vad det står? Kommentera i ett blogginlägg!)