Sidor

söndag 5 april 2009

Emelie fyller 24 år! +Ensam

Grattis Emelie som fyller 24 år idag!

Emelie fyller 24 år idag, och det firades igår med buller och brak! En fest för familjerna i vår lilla lya på 35kvm.

Vi
blev ganska många:
  • Jag och Emelie
  • Emelies mamma och pappa
  • Emelies syster och man
  • Min mamma och nuvarande man (de är inte gifta)
  • Min lillebror
  • Min storebror med fru och barn
Totalt 11 ½ gäster. Fabian stal det mesta av uppmärksamheten, han är 8 månader nu lite drygt, pratar och rör sig så där underbart klumpigt som barn gör när det försöker nå sådant som ligger lite för långt bort på golvet, som nog var tur att Emelie hann med att moppa innan gästerna kom och la en unge på.

Tack alla som kom. Det var jätteskönt att få känna hur alla kommer så bra överens!

* * *

Emelie har åkt med sina föräldrar till Borås. Jag är ensam hemma.

Det är både för- och nackdelar. Att få rå om sig själv är en fördel. Att få tillfälle att städa, diska, laga mat och tvätta är också, tro det eller ej, en fördel. Oavsett hur jämställt jag och Emelie än önskar att det skulle vara hemma hos oss, så är det Emelie som sköter hemmet. Jag ska förklara varför med en del exempel.

Emelie har koll på hur tvätten skall tvättas för att få bästa resultat och kläder som håller. Hon delar upp tvätten rätt och doserar tvättmedel och sköljmedel rätt. Själv slänger jag i färg 60, färg 40 och vit 60, och vad som är ljusa och mörka kläder bryr jag mig inte om. Doseringen sker oftast på en höft, men jag har för mig att de flesta gångerna har det gått ganska bra. Men här i Växjö vill jag inte blanda mig i för mycket, för jag gör inte "rätt", dvs enligt Emelie. OBS! att detta är MIN uppfattning, inte något som Emelie rår över. Men det blir ändå som att jag hjälper Emelie, inte att vi tvättar.

Det är här Emelies lägenhet. Inte min. Jag flyttade in i en lägenhet som Emelie redan betalade för, och jag får inte skrivas på kontraktet, eftersom jag inte studerar vid Växjö Universitet (det är en studentlägenhet). De allra flesta möblerna och sakerna som finns här är Emelies, och det var Emelie som inredde lägenheten från början.

Detta tycker man ju inte borde göra något, men på något sätt får vi båda för oss att jag måste fråga Emelie vad jag ska göra, var jag ska lägga saker, var jag får placera mina saker m.m. Detta påverkar också maten, och det blir oftast Emelie som kommer på vad vi ska äta och sedan lagar maten.

Båda är dåliga på att kommunicera. Jag vänjer mig allt för snabbt vid att någon annan gör allt det där som måste göras. Och om sanningen ska fram - och det ska den ju - så är jag ganska bekväm och vill inte diska, laga mat, tvätta och städa, om någon annan gör det utan att gnota. Och Emelie gnotar inte. I alla fall inte högt, och inte förrän efteråt.

Som sagt, vi borde bli bättre på att kommunicera, båda två.

Och vi söker efter en ny lägenhet. Vi var ju på visning häromdagen, men lägenheten var för trång. "Bara" 77kvm för en fyra. Två av rummen blev väldigt små, och det var överhuvudtaget en ganska trång planlösning. Balkongen var inglasad och hade kontakt med kök och sovrum, men bara dörr från köket. Färgerna var fina men mörka, särskilt som fönstrena (två-glas) var ganska små.

Paret som bodde där, ganska unga (20-årsåldern), hade städat, något som nästan märktes. Tjejen sa att "det är två lampor i lägenheten som inte fungerar, men eftersom vi snart flyttar härifrån tyckte vi inte det var lönt att göra något åt det". Det luktade också en del rök i lägenheten, och jag gissar att de stått på balkongen, med stängda balkongfönster och öppen balkongdörr, och tänkt att "vad duktig jag är som står ute och röker".

Priset tog de när jag tittade lite i deras bokhylla och upptäckte en stor, svart dildo med ringar runt (för extra njutning). Då ville jag mest på ett trevligt sätt snabbt komma därifrån.

Vi tackade nej till lägenheten. Området (Araby) är säkert lugnt och skönt, men ganska brunt och trist, i alla fall vad vi kunde se. Vi kanske inte hade fått erbjudande på lägenheten i alla fall.

Vi väntar på bättre erbjudande, och lägenheter med en bra planlösning som vi båda tycker är spännande. En trea på 70-80kvm, med klädkammare, kyl och frys bredvid varandra, balkong (icke inglasad), i Centrum, på Söder, Öster eller norra Teleborg.

Vi får helt enkelt se vad som händer.

2 kommentarer:

polly sa...

lycka till med sökandet efter gemensamt boende!! o grattis till emelie på födesledagsen

Emelie sa...

Grattis till mig i efterskott!
Älskling, kan du lägga till http://mylovelythings.blogspot.com/ i blogglistan, så jag hittar den lätt i fortsättningen? :)
Tack!

Elvisthecomic.se

Elvisthecomic.se
Hur mycket är en kvinna värd? (Ser du inte vad det står? Kommentera i ett blogginlägg!)