Sidor

måndag 19 januari 2009

Jobb

Hade inte tänkt skriva ett nytt inlägg utan bara uppdatera det gamla, men eftersom inlägget om examen blev så långt skriver jag ett nytt, troligtvis det sista på en vecka.

Dagarna innan jul var jag på min första riktiga arbetsintervju. Den gick så bra att om jag hade haft lite erfarenhet att stoltsera med hade jag fått jobbet. Tjänsten erbjöds som det nu var till en annan, med samma utbildning fast inklusive erfarenheten. Lika bra, säkert, eftersom jag hade fått börja jobba 7:e januari och vår redovisning kanske inte hade blivit så bra då. Dessutom hade det varit ganska slitsamt och tufft att bo och arbeta på en ort, samtidigt som jag tog studenten och flyttade från en annan ort.

För en vecka sedan, 12:e januari, var jag på min andra riktiga arbetsintervju. En intervju som tog två timmar totalt. Kulturchefen, som ledde intervjun, avslutade med att säga:

- Åk nu hem och ta din examen i lugn och ro, slappna av och bry dig inte om vad vi beslutar. Vi stör inte dig förrän du har fått ta din examen, så vänta besked om en vecka (måndag 19:e januari, that is idag).

- Hur många har sökt jobbet, om jag får fråga?

- Flera har sökt men vi har bara kallat dig.

Det var mycket, förutom att bara jag var kallad, som lutade åt att de redan anställt mig på plats, men eftersom svaret dröjde blev jag frustrerad och orolig. Jag sa då att jag ville ha besked så snart som möjligt, och det skulle inte vara några problem. Av den anledningen blev väntan tyngre.

Nästan hela arbetsdagen gick idag innan kulturchefen i Nybro, Mikael Sondered, ringde på min mobil 15.30. Efter flertalet artighetsfraser fick han äntligen fram, som om han var rädd att lägga fram det, att han och hans lärarkollegor önskade erbjuda mig jobbet i Nybro. Jag tackade i stort sett ja på stående fot, men Sondered övertygade mig (!) att sova på saken och eventuellt fira lite ikväll, och höra av sig imorgon eller på onsdag med ett definitivt svar.

Anställningen är en provanställning på sex månader, därefter sker förhandlingar om fortsatt arbete och högre lön.

Ingångslönen är för närvarande 20.500. Något jag har bett om att få förhandla om, så att jag känner att jag åtminstone haft chansen att påverka den.

Tjänsten är på 50 % slagverkslärare (trumset) på kulturskolan samt 30 % sålda slagverkstimmar (trumset) till gymnasieskolans musikprofil, totalt alltså 80 %. Lite lagom att börja med för att komma igång med yrket.

Nybro ligger 45 minuters tågresa från Växjö, vilket utgör okej pendlingsavstånd. Jag kan flytta ihop med Emelie! Hon ska kolla på en större, än den hon har nu, tvåa på Campus i dagarna, dessutom.

Arbetstiderna är flexibla och jag kan bestämma mig för vilka dagar i veckan jag jobbar. Nuvarande trumlärare drog ihop sitt schema till tre dagar (80 %), men jag väljer troligtvis att göra heldagar av fyra dagar i veckan, och sedan vara ledig tre - t.ex. mån-tors arbeta, fre-sön ledig.

Arbetet börjar efter kommunens sportlov, vilket innebär måndag vecka 9 (sista veckan i februari). Tills dess tänker jag flytta och sedan vila!!!

Det har inte sjunkit in ännu - varken det faktum att jag inte har någon skola att ansvara inför, eller att jag har fått ett jobb. Eller, för den delen, att jag är helt fri till vecka 9! Vilken start på det nya året. Och som Emelie sa, det är ändå ganska fantastiskt att jag fick det andra jobbet som jag sökte.

Och tänk - från och med vecka 9 börjar jag tjäna pengar!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis & lycka till på det nya jobbet!

Hälsn. från Karola / Åland

Thomas sa...

Jag har trillat in på diverse bloggar sista tiden... Grattis till jobbet! Gott att du slapp gå utan jobb, skönt att veta att det finns något som väntar. /Thomas

Marlene sa...

Jättegrattis! Sen blir jag lite sadär själviskt glad för att du kommer att bo i Växjö, da kanske vi kan ses när jag kommer och hälsar pa familjen :)

David Svensson sa...

Gratulerar, förstås!

polly sa...

åh. massa massa massa grattis!! gu va kul. o va skönt att du slipper bo i nybro som kanske är världens tråkigaste ställe! =) hehe. hoppas det går bra att vara sambo åså! kramkram

Elvisthecomic.se

Elvisthecomic.se
Hur mycket är en kvinna värd? (Ser du inte vad det står? Kommentera i ett blogginlägg!)