Sidor

tisdag 5 augusti 2008

Ditten om datten och bilder

Mer Fabian, Samuel flyttar till Tranås, Sara Jörgensen har fött ett barn och jag ansöker om att bli testperson för xtravaganza - jag vill gå ner i vikt och stanna där!

Samuel flyttade sina saker till Tranås i helgen, och Andreas hjälpte honom. Igår var jag med dem i Ullared när Samuel köpte saker till sitt första hushåll, och Andreas köpte bodys, tvättlappar och våtservetter.

Och så ett stort grattis till min vän Sara Jörgensen! Hon har fött en Simon, och jag är inte helt säker, men jag tror det var den 4 augusti. 49 cm lång och 3765 gram. Stolta föräldrar, Sara och Emil, är nog väldigt lyckliga!

Fabian växer och mår bra, det är en väldigt lugn, eftertänksam och snäll kille, skriker väldigt lite, gnyr desto mer och är ett riktigt matvrak. Här kommer Emelie till Gulleryd i sina föräldras Citroën C5.
Och vi åkte så småningom till Nissafors och hälsade på brorsonen Fabian.

Så har jag även anmält mig som testperson till xtravaganza:s viktminskningsprogram. De öppnar nytt i Göteborg, i Gårda, Linné och Mölndal, och jag har valt att anmäla mig till Linné, eftersom det är närmast skolan (jag ska ju gå på Pedagogen den termin som kommer) och eftersom jag kan ta mig dit snabbt och lätt med spårvagn 6 från Hisingen.

Detta mejl skickade jag till xtravaganza. Då jag läste upp det för mamma som skulle godkänna det började jag gråta. Vikten har förstört mycket för mig under åren.

Hej, xtravaganza.

Jag ansöker om att få vara en av de trettio personer som tillsammans ska gå ner trehundra kilo i vikt. Jag önskar anmäla mig till viktcentret i Linné.

Jag har varit ganska stor om framförallt magen sen jag var 9-10 år. Min övervikt smög sig på pga framväxande astma och allergi. Innan dess var jag smal och energisk, sällan still.

Idag är jag 27 år, och under de senaste åren har jag gått fram och tillbaka i vikt i mina försök att gå ner och hålla den. Men förgäves, när jag gått ner i vikt har jag inte kunnat hålla vikten och jag har tillslut blivit tyngre och rundare än vad jag var när jag började gå ner i vikt.

Jag är orolig för min hälsa. Jag vet att jag mår bättre av lägre vikt, smalare midja och mycket rörelse, och jag tycker det är roligt att motionera. Egentligen. Men pga min vikt är det jobbigt, och därför avstår jag från det. Istället sitter jag inomhus och äter fel kost. Jag vet också att min värk i rygg, nacke, axlar och slutligen huvud beror på övervikten och magens storlek, och att jag mår bättre när jag är lättare och smalare, jag tänker lättare. Min dröm är att vara så smal att jag inte känner någon värk i ryggen och att jag är lika energisk som jag var när jag var liten.

Som det är nu mår jag inte bra, och jag är rädd att min övervikt kommer stjälpa mig i mitt kommande arbete som lärare. Mitt yrkesmål är också att bli någon form av mental tränare, gärna för ungdomar i skolan. Men som jag sa, jag mår inte bra som det är nu, och så länge jag inte mår bra i mig själv kan jag inte hjälpa andra lika effektivt.

Min flickvän och jag vill gifta oss i augusti 2010. Mitt mål, om jag får vara med i testgruppen, är att då har blivit smal och blivit regissör av mitt eget liv, så att jag, smal, frisk, sund och som en förebild för andra går mot altaret i kyrkan.

Jag hoppas på en plats i testgruppen för att få en chans att nå mina mål och drömmar. De krossas allt för ofta som det är nu. Jag har gett upp hoppet om att klara det på egen hand.

Tack på förhand!
/ Christian Andersson, Göteborg

Strax efteråt har jag fått boka in mig på en tid. Nästa onsdag kl 10 ska jag på informationsmöte som tar ca 45 minuter. Om jag får bli testperson vet jag inte, men hoppas kan man alltid.

Håll tummarna för mig.

3 kommentarer:

Anonym sa...

tjo. jag är med i viktklubb.se och det är hur lätt som helst o gå ner där. man får lägga endel tid på att fundera på vad man ska äta. men det gör ju inget när det ger resultat =) testa det vetja!

Mia sa...

Åh vilken underbar liten knodde! Du har väl inte glömt att gratta de från mig!?

Varför ska Emelie byta utb.ort?

Jag håller tummarna för dig!
Kram Mia

Christian Andersson sa...

Viktklubb.se verkar vara en bra sida. Jag ska fundera på om jag ska vara feg och dra mig ur xtravaganza, men å andra sidan kan jag ju gå med i Viktklubb.se vid ett senare tillfälle. Det stod visst 2for1, så jag och Emelie kanske kan vara med tillsammans. Hon behöver inte gå ner i vikt som jag, men vi behöver båda bli bättre med maten i vilket fall som helst.

Emelie byter utb.ort därför att hennes andra inriktning, tyska, inte finns i Kalmar.

Elvisthecomic.se

Elvisthecomic.se
Hur mycket är en kvinna värd? (Ser du inte vad det står? Kommentera i ett blogginlägg!)