Sidor

torsdag 12 februari 2009

Officiellt (och inofficiellt)

Officiellt stämmer räknaren till vänster (nedräkningen till jobbet i Nybro). Inofficiellt stämmer den inte längre.

Jag fick beviljat att få lön för den här veckan också, eftersom min "auskultation", som inte blev någon auskultation eftersom jag inte kunde sitta still och hålla käft, var en hel arbetsvecka. Jag tog över alla lektioner från Hasse (Hans Lindskog, pensionär sen tre år tillbaka, men fick bara vara det ett år och sen tog Nybro honom tillbaka i två till), och han lutade sig tillbaka och såg nöjt på.

Och det har varit en härlig vecka. Jag är trött när jag kommer hem, särskilt då tågen har varit försenade på samtliga avgångar. Jag har krävt reseersättning för två av dem, som var mellan 1-2 timmar försenade, den ena på sträckan Kalmar-Växjö! Hur? Aha, just det - SJ!

Jag tappade mina biljetter häromdan, ringde SJ kundservice och fick faktiskt reseintyg via mejl som jag kunde skriva ut. Då steg SJ i aktning.

Samma kväll ställdes samtliga tåg in mellan Emmaboda och Kalmar pga av en nedriven kontaktledning som tog många timmar att laga, det var kallt och ersättningsbussen tog alldeles för god tid på sig. Sedan var vi tvungna att sitta i tåget i Emmaboda och vänta 40 minuter innan vi kom vidare. Då sjönk SJ igen.

Och i morse var det dags igen. Då var det signalfel, och vi blev 40 minuter sena på sträckan Växjö-Nybro (en 45-minuters sträcka). Och resebutiken i Växjö öppnade som vanligt och hade inget extra öppet för oroliga och undrande resenärer. Så kasst!

Så jag säger så här: det är inte konstigt att SJ's tåg blir sena hela tiden. Jag menar, pengarna de håvar in går inte till underhåll av tåg och räls - det går till underhåll av chefernas inkompetens, så att den aldrig försvinner.

Se på t.ex. biljettsystemet. Ett tag fattade jag nästan hur det fungerade - och då ändrade SJ systemet så det blev näst intill obegripligt. Som om de tänkte: "Oj, nu har systemet blivit nästan lätt att begripa! Det var inte bra, det måste vi göra om så ingen förstår!"

Apropå det:


Magnus Betnér om SJ

TACK, Magnus! Håller fullständigt med!

Men, åter till ämnet - jobbet. Eh... jag har inte så mycket mer att säga om det nu. Jag går en spännande, intensiv och utmanande framtid till mötes. Men närmast går jag en varm säng till mötes. Och ett sportlov. Skön början på jobbet - en veckas arbete och sedan sportlov!

Hej så länge!

1 kommentar:

Anonym sa...

ah. dax o köpa bil nu då. fyfan va dåligt med tågen! lycka till med nya jobbet i sveriges tråkigaste stad. hehe.

Elvisthecomic.se

Elvisthecomic.se
Hur mycket är en kvinna värd? (Ser du inte vad det står? Kommentera i ett blogginlägg!)