Sidor

fredag 25 januari 2013

Uppsökande kundtjänst - AFA Försäkring

Onsdagen den 21 november skrev jag att jag återigen var helt sjukskriven. Idag fick jag följande kommentar på det blogginlägget:
Hej Christian!
Jag heter Gustav och jag jobbar med uppsökande kundtjänst för AFA Försäkring. Jag såg att du skriver om att du är sjukskriven. Om du jobbar eller har jobbat på en arbetsplats som har kollektivavtal kan du omfattas av en sjukförsäkring utan att veta om det. Om du har frågor om oss eller om vår sjukförsäkring så hjälper vi gärna till. Du kan ringa till oss på Kundcenter på telefonnummer 0771-88 00 99 mellan 8-17 på vardagar, eller nå oss på facebook.com/afaforsakring. Du kan också anmäla din sjukskrivning direkt via vår hemsida.
Här kan du läsa mer om vår sjukförsäkring: http://www.afaforsakring.se/sjukforsakring
Vill du veta mer om uppsökande kundtjänst och hur vi hittade dig kan du läsa om det här:
http://www.afaforsakring.se/uppsokande_kundtjanst
Vänliga hälsningar
Gustav
AFA Försäkring
Först blev jag lite upprörd, för det kändes som om det var direktreklam. Men jag tänkte om ganska snabbt.

Så här skriver de på sin webbplats (följ länkarna ovan):
Ingen ska gå miste om ersättning från våra försäkringar. Därför informerar vi de som bloggar om att de är arbetsskadade, långtidssjukskrivna eller föräldralediga om våra försäkringar. 
Hur?Genom att använda Google alerts får vi rapporter om de som bloggar om arbetsskada, sjukskrivning eller föräldraledighet. Vårt kundcenter besöker bloggarna för att se om de är aktuella för vår försäkring och skriver i så fall in en kommentar och tipsar om hur man kontaktar oss. 
Vad händer sedan?
Vi följer de kommentarer vi har lagt in under en vecka för att se om några frågor dyker upp. Enligt lag får vi inte besvara enskilda ärenden i sociala medier, men kontakta oss gärna via telefon. 
Ring oss på 0771-88 00 99 klockan 8.00-17.00 på vardagar så kan vi hjälpa dig med dina frågor och ditt ärende.

För det första vill jag tipsa alla som är arbetsskadade, långtidssjukskrivna eller föräldralediga om AFA. Jag visste om försäkringen genom tips från familjen, så jag har kunnat utnyttja min försäkring. De utgår helt från vad Försäkringskassan delar ut, så det enda du behöver göra är att ansöka om AFA försäkring, så länge du ingår i ett kollektivavtal. Följ länkarna ovan för att läsa mer. Du behöver bara ha kontakt med Försäkringskassan efter det. Inte ens när din sjukskrivning avslutas och du kontaktar Försäkringskassan för att spara din SGI behöver du säga till AFA - de baserar som sagt din försäkring på vad du får från Försäkringskassan. Får du inga pengar från FK, får du inga pengar från AFA. Enkelt och smärtfritt.

För det andra vill jag fråga dig som läser vad du tycker om uppsökande kundtjänst. Det liknar ju uppsökande reklam, men det kan man väl kanske inte kalla det i det här fallet - jag menar, reklam innebär ju att du ska köpa (läs förlora pengar), men här vill de göra mig uppmärksam på att det finns pengar att få som jag kanske inte visste om.

Personligen vill jag nog ändå tacka AFA för deras uppsökande kundtjänst. Det är första gången jag varit med om det, och jag vill nog påstå att det är bland annat AFA:s förtjänst att det är bra att jag är sjuk i Sverige. Och kollektivavtalets.

Inga kommentarer:

Elvisthecomic.se

Elvisthecomic.se
Hur mycket är en kvinna värd? (Ser du inte vad det står? Kommentera i ett blogginlägg!)