Sidor

onsdag 18 april 2012

Svenskarna - Sveriges papperslappar.

Jan Björklund (FP) tycker att betyg i fjärde klass är en bra idé. Hans drömskola ser ut så här om tio år, enligt hans svar till DNs reporter:

Ja då har vi fått upp attraktionskraften i läraryrket kraftigt med många sökande per plats. Vi har ett väsentligt ökat fokus på kunskapsresultat i skolan med höjda resultat. Jag tror att vi har gått ned med betyg ytterligare ett par år. Jag skulle vilja gå ned till fjärde klass. Vi har en mer anpassad gymnasieskola. En del ungdomar läser väldigt avancerade teoretiska kurser och går vidare till högskolan. Och vi har också hög kvalitet på lärlingsutbildningar antingen mot teoretiska inriktningar eller om man är skoltrött så ska man kunna ta en yrkesexamen. Och yrkesutbildningar har olika längd. Jag tycker att yrkesutbildningar kan vara 1 till 2,5 år med kortare utbildningar för de elever som inte är behöriga till nationella program.
http://www.dn.se/nyheter/politik/jag-vill-ha-betyg-i-fyran (2012-04-18)

Det är ökat fokus på kunskapsresultat, men vad är det för kunskap han är ute efter? Han satsar otroligt mycket på teoretiska kunskaper, ungdomar ska läsa "väldigt avancerade teoretiska kurser" och gå vidare till högskola. Det är bara om man är skoltrött som man tar en yrkesexamen!

Vad fan är det för jävla skitsnack! Yrkesexamen borde väl stå lika högt i kurs som vilka teoretiska examina som helst - det är väl inte hjärnan som gör jobbet? Det är ju våra kroppar! Vad hjälper det om man har en hjärna så stor som ett bowlingklot om man inte kan kommunicera eller använda sig av det?

Jag blir så förbannad på en utbildningsminister som tycker att teori ska gå före praktik, för då ska han fanimig inte vara någon jävla utbildningsminister! För helvete!

Sveriges befolkning är inte längre människor. Vi är små papperslappar och nummer på ett administrativt skrivbord.

Inga kommentarer:

Elvisthecomic.se

Elvisthecomic.se
Hur mycket är en kvinna värd? (Ser du inte vad det står? Kommentera i ett blogginlägg!)