Sidor

torsdag 1 mars 2012

Re: Rektorer avsäger sig arbetsmiljöansvar

Fem skolledare i Karlskrona kommun har avsagt sig delar av arbetsmiljöansvaret.
- Vi ska nu öka antalet barn i grupperna. Det gör att jag inte längre kan ta ansvar för personalens fysiska och psykiska hälsa, säger Elisabeth Johansson, som är chef över några av kommunens förskolor.
(Lärarnas Tidning, 2012-02-29 09:17)
Jag tycker det är bra att rektorer och chefer äntligen säger ifrån. Det är ju de som kommer ikläm - politikerna drar ner på resurserna, och rektorn får skulden för att skolan sen inte har elever som når målen.

Det påminner mig om ett bibelcitat. När Moses försöker övertyga Farao i Egypten om att släppa sitt folk, israeliterna, vägrar Farao, och som straff för att de överhuvudtaget frågade drar han in på resurserna, men inte på kravet på hur mycket tegel de måste tillverka.
Då gick förmännen och klagade inför farao: "Varför gör du så här mot dina tjänare? Ingen halm ger man oss, men vi får ändå order att göra tegel. Nu får vi ta emot hugg och slag, och skulden är din." Men han svarade: "Lata, det är vad ni är! Därför säger ni att ni vill gå och offra till Herren. Gå nu och arbeta! Någon halm får ni inte, men ni måste leverera lika mycket tegel."
(Andra Mosebok, 5:15-18)
Och vi vet väl alla hur det gick för Farao efter det?

2 kommentarer:

Anne sa...

Bra rutet! Håller helt med och dessutom var ditt inlägg rolig.

Anne sa...

Fast nu har jag glömt - Hur gick det för Farao?

Elvisthecomic.se

Elvisthecomic.se
Hur mycket är en kvinna värd? (Ser du inte vad det står? Kommentera i ett blogginlägg!)