Sidor

måndag 28 februari 2011

Fler skådespelare i klassrummet

Jag har precis tittat på Debatt del 5 av 18 våren 2011 (SVT Play).

Det handlar om lärares kompetenser, och en sak håller jag fullständigt med om: vi lärare har inte fått någon som helst utbildning i retorik och hur-delen i pedagogiken. Vi har inte fått veta hur viktigt vårt kroppsspråk är. Vi har inte fått veta hur viktigt det är att inspirera, och vilken grund som är viktig att stå på för att kunna göra det.

Kvaliteten på VFU:n är undermålig många gånger - de lärare som ska handleda studenten är inte alltid tillräckligt bra på att handleda.

Läraren är den som står eleven närmast. Det är på det viset definitivt läraren som är viktigast för eleven. Läraren bör därför få bra utbildning från början, men också en större del fortbildning under yrkesverksamheten.

Absolut måste politikerna sluta skära ner på skolan och ungdomarna. De måste också se till att lärarutbildningen verkligen grundar sig i en verklighet som är reell. AT-tjänstgöring är definitivt en bra idé. Lärarna måste få mer tid och lära sig kunna utnyttja det.

Eleven Ernst är helt otrolig på att uttrycka sig, och jag tycker att han har helt rätt.

"Det är inte lärarens kompetens som brister, utan deras förmåga att förmedla den kunskapen till eleven. Det blir bara halvtaskigt och flummigt och inte alls intressant."

"Om vi elever är jag-fixerade måste ju en lärare kunna klara av det också. Det är ju fortfarande deras arbete."

Tycker också om den andre elevens inlägg om att det satsas mer pengar på att "ge ut datorer till eleverna än att ge ut pedagoger".

Mer retorik, skådespeleri, inspiration och kroppsspråk i lärarutbildningen och som fortbildning för redan yrkesverksamma!

/ Tille

Inga kommentarer:

Elvisthecomic.se

Elvisthecomic.se
Hur mycket är en kvinna värd? (Ser du inte vad det står? Kommentera i ett blogginlägg!)