Sidor

fredag 3 december 2010

Lite fritid

Jag har testat Voddler ikväll.

Voddler känner nog de flesta till, vid det här laget. Det är en hemsida där man kan bli medlem. Har man Facebook kan man logga in som det. Sedan är det bara att välja och vraka mellan en massa filmer och tv-serier. Det krävs att du laddar hem en mjukvara, men det går ganska snabbt och det är lätt att installera.

Vissa filmer och tv-serier måste du betala för att få se, men många är fria. Du laddar inte hem dem permanent - du får låna eller hyra dem. Haken med de fria klippen är reklamen - du kommer inte undan den.

Jag testade ikväll att titta på första episoden av den nyanimerade Lucky Luke, och var tvungen att stå ut med inte mindre än tio reklamsnuttar på ca 30 sekunder vardera! Dessutom pausar reklamen automatiskt om Voddler inte är helskärm, vilket gör att du inte kan göra annat än att låta reklamen gå på din dator. Vill du inte titta på reklamen så får du helt enkelt göra något annat än att sitta vid datorn, för vid datorn kan du inte göra något annat. Det är en irriterande hake, men lätt att förstå som viktig för att kunna erbjuda klippet gratis.

Episoden med Lucky Luke var i mycket god kvalitet och det fanns inget att klaga på - förutom själva episoden. Nyanimationen är fånig, men jag har sett värre. Själva historien är ungefär som den Lucky Luke jag känner igen sen det glada 80- och 90-talet.

När väl reklamen är över kan man förminska Voddler, och ändå köra klippet. Står man ut med reklamen, får man väldigt mycket.

Det skadar inte att testa, om man har lite fritid.

Inga kommentarer:

Elvisthecomic.se

Elvisthecomic.se
Hur mycket är en kvinna värd? (Ser du inte vad det står? Kommentera i ett blogginlägg!)