Sidor

lördag 3 oktober 2009

Ta vara på din fritid

Jag har inte haft tid eller ork att skriva, men här kommer en kort uppdatering.

Det har varit väldigt mycket i Nybro, det mesta som är annorlunda har skett där.

Mitt schema har, efter flera rundor med chefer, planerare, arbetslag och facket, äntligen ändrats till det bättre. Tidigare var jag tvungen att gå upp någon gång mellan 5-7 varje dag och komma hem 20.30 tre till fyra dagar i veckan, ibland 19.30 och på fredagar 17.30. Nu kan jag oftare gå upp först vid 7 och komma hem 19.30 tre dagar i veckan, 19.30 en dag och 17.30 fredagar.

Jag har också lärt mig att ta vara på min fritid. Jag går en gratis distanskurs om hur man kan förhålla sig till tiden, och kursavsnittet jag precis har läst har handlat om just fritiden och att lämna jobbet på jobbet. Så här skrev jag som en kommentar till kursavsnittet:

"Jag har lärt mig att rent fysiskt är jag inte på jobbet när jag är hemma, därför behöver jag inte vara det mentalt. Vissa saker måste jag förbereda och planera hemma, men då gör jag det med begränsningen att det jag använder för att förbereda och planera är bara för tillfället jobbet. Viktigast är att JAG SJÄLV ALDRIG ÄR MITT JOBB! Jag lägger en skyddande mental mur mellan mitt personliga jag och jobbet. Denna skyddande mentala mur heter PROFESSIONALITET. Funkar bra, men man måste aktivt använda denna mur, annars funkar det inte alls.
"

Hoppas någon mer än jag får nytta av det!

/ Tille

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter väl mer än vettigt. Jag har också en dålig vana att grubbla över arbetsuppgifter och konstiga personer på jobbet. Det brukar inte ge någonting :)

Kalla sa...

Grattis till den värdefulla insikten! Och till det förbättrade schemat!

Hälsar Karola från Frankrike

Elvisthecomic.se

Elvisthecomic.se
Hur mycket är en kvinna värd? (Ser du inte vad det står? Kommentera i ett blogginlägg!)