Sidor

söndag 10 maj 2009

Lördagens "Öppet hus"

Öppet hus igår. Ungefär.

På förmiddagen kom Emelies pappas bästa vän Gustaf på besök till oss. Han och hans fru skulle på bröllop på Teleborgs slott och hade fått i uppdrag att köra förbi oss med skärmen jag vunnit på Tradera (en Samsung Syncmaster 19"). Han hjälpte mig också med datorn som jag vunnit och hämtat från Bussgods i Växjö.

Datorn hade fått sig några törnar på väg till Växjö från Kiruna, där säljaren bor. Den stora, tunga processorfläkten (ca 1kg) hade lossnat och skumpat omkring i datorn jag vet inte hur länge. Jag förstod inte hur den skulle sitta, och var rädd för att den hade brutits loss. Men Gustaf är nyfiken och tycker om alla utmaningar som har med fysiskt arbete att göra, så han la sig ner på golvet och listade ut hur det skulle sitta.

Tre orosmoment återstår:
 1. Kommer hårddisksladden som gått sönder i fästet funka som den ska?
 2. Kommer det finnas tillräckligt med kylpasta mellan fläkt och processor, så att processorn inte brinner upp det första den gör? Gör den det är det mitt fel och jag har bränt upp drygt 8.000kr.
 3. Kommer datorn att ha gått sönder på grund av fläktens härjningar i datorn under färden från Kiruna till Växjö? Vem har i så fall ansvar för att betala tillbaka mina 8.000kr?
Om datorn fungerar får jag förhoppningsvis svar på ikväll.

Gustaf var alltså på besök, och efter att ha löst fläktproblemet satte vi oss till bords och fikade med kaffe, te, lite kakor och smörgås. Men Gustaf åt ingenting - han och hans fru testar sen ca 2 veckor tillbaka GI-metoden. Och givetvis blev det diskussion mellan mig och honom om skillnaderna, fördelarna och nackdelarna mellan GI-metoden och ViktVäktarna! Emelie satt mest och nickade och funderade på hur detta skulle sluta - eller inte sluta!

Efter en och en halv timme hade vi väl kommit fram till att det viktigaste är att man äter sunt och motionerar rätt, och Gustaf var tvungen att gå.

Emelies före detta sambo (egentligen kombo, men vi leker lite med orden för skojs skull) Ida och hennes pojkvän (och nuvarande sambo) Jonathan, vilka egentligen bor och arbetar i Ljungby, var i stan och shoppade. Eftersom de hade bil bad vi dem komma hem till oss på besök, istället för att vi skulle vara tvungna att stressa med städning, matlagning, dusch och bussar till och från stan inför vår spelkväll. De var snälla och gick med på det, och kom hem till oss. Det var mycket trevligt och vi fick chansen att bara ta det lugnt en stund med dem.

Tyvärr kunde de inte stanna på spelkvällen. De hade Canal+ tillfälligt i en prova-på-månad, och Jonathan är fotbollsfrälst och hade sett fram emot en fotbollsmatch hela veckan som gick på lördagkvällen. Utan möjlighet att spela in det var de tvungna att åka hem.

Jag och Emelie gjorde färdigt det sista inför spelkvällen - Emelie lagade två pajer, en med brocolli och ädelost och en med köttfärs och champinjonsås.

På besök kom (framförallt Emelies) vänner från universitetet, Maria, Josef och Björn. Vi åt paj och grönsallad, därefter spelade vi Carcassonne. Resultat:
 1. Björn vann överlägset med 84 poäng
 2. Maria hade nybörjartur och fick 46 poäng
 3. Därefter kom jag, 45 poäng
 4. Emelie ca 40 poäng
 5. Josef ca 35 poäng
Alltså ändå ganska jämt mellan oss andra. Björn ser sammanhang och helheter som ingen annan gör och kan räkna ut flera steg i förväg, trots att ingen vet vilken ruta som kommer härnäst. Han skulle nog vara en värdig utmanare till Emelies kusin Jenny, som tidigare varit svensk mästare i Carcassonne.

Sedan åt vi glass, fruktsallad och himla go chokladsås ala Jonathans pappas recept. Därefter var det dags för bönspelet Bohnanza, ett kortspel som innebär att odla, sälja, byta, ge bort och slänga bönor, och byteshandeln är det definitivt roligaste med hela spelet! Här blev resultatet följande:
 1. Josef fick ihop 18 guldmynt
 2. Jag tjänade 16 guldmynt
 3. Emelie 15
 4. Björn 13
 5. Maria 9
Även här var det alltså väldigt jämt.

Därefter var spelkvällen, och vi, slut. Klockan var strax efter tolv när Maria, Josef och Björn, efter diskussioner om bland annat mobilmikrofoner och -högtalare, Sunes jul och sommar samt Ghostbustersmonster, gick hem.

En mycket lyckad öppet-hus-lördag!

Önska mig lycka till med datorn! *nervös*

1 kommentar:

polly sa...

ooo carcassonne är sjukt kul!! vilka expansioner har du?!

Elvisthecomic.se

Elvisthecomic.se
Hur mycket är en kvinna värd? (Ser du inte vad det står? Kommentera i ett blogginlägg!)