Sidor

lördag 14 mars 2009

RÄTT LÅT VANN!

Flera år i rad har Melodifestivalens vinnare varit sådana jag egentligen inte velat skulle representera oss i Eurovision. I år kommer hela fyra stycken i rad i topp!

Malena Ernman vann med La voix! Fredrik Kempe skall hyllas för sitt mod att skapa och driva fram en sån här fantastisk blandning mellan pop och opera, något jag själv har längtat efter att få höra.

Caroline af Ugglas kommer osannolikt nog på andra plats med sin Snälla, snälla! Låten växer helt klart för varje gång jag hör den, och jag kunde aldrig ana att den skulle få sånt genomslag i de svenska medborgarnas hjärtan! Emelies favorit, dessutom.

långt är jag och Emelie helt okej överens. Sedan skiljer vi oss åt.

tredje plats kom en av mina favoriter - EMD med Baby Goodbye. Jag gillar rytmen och jag gillade deras uppträdande. Det var... charmigt! Emelie gillade dock inte det här bidraget.

Måns Zelmerlöw hamnar på fjärde plats (med en poäng från tredje) med en helt okej poplåt utan för mycket tingeltangel, Hope and glory, en låt som nog skulle kunna ha stått sig ganska bra i Eurovision. Dock inte så bra som nuvarande vinnare, anser vi båda. Kanske vi kan vara utan stripporna på rad, men det skall väl erkännas att de hade någorlunda med kläder på sig.

Slutligen hamnar på femte plats över 100 poäng enligt mig en av de absolut sämsta i årets melodifestival - Alcazar med låten Stay the night. Sådana som Alcazar, ikväll, med en blajblajlåt och ett spektakel till underhållning som inte tajmade någonstans, samt med kläder som jag undrar vilken rymdgubbe som kom på dem, borde skjutas av!

Emelie försvarar Alcazar, möjligtvis med viss rätt.

Huvudsaken är att rätt låt vann!

La Voix
Text: Fredrik Kempe & Malena Ernman

Can you keep a secret
Can you keep a secret
I’m in love with you
Can you make a promise
Can you make a promise
Stay forever true

Ooooo
Then I’m forever yours!

Je t'aime pour toujours,
entends la voix.

Je t'aime nuit et jour,
en naissant toi.

Je vis ma vie pour toi,
c'est le reve pour moi.
Je t'aime pour toujours, entends la voix.

Tell me what you’re feeling
Tell me what you’re feeling
I just wanna know
Tell me what you’re dreamin’
Tell me what you’re dreamin’
Let your feelings show
Ooooo
Stay and don’t let go!

Kopierat från: Schlagerprofilerna

2 kommentarer:

Marlene Hoffmann sa...

Den franska delen av texten är dock ganska usel - exempelvis "en naissant toi" är fullständigt grammatiskt inkorrekt och betyder ungefär "when being born you" (kan inte ens översätta det till svenska...) vilket atminstone i mina öron är en ganska konstig fras. Ska man skriva texter pa franska bör man nog ha lite bättre grund att sta pa... :P

Anonym sa...

jaaaaaaaa... verkligen rätt låt som vann!!!!!!!!!!

Elvisthecomic.se

Elvisthecomic.se
Hur mycket är en kvinna värd? (Ser du inte vad det står? Kommentera i ett blogginlägg!)