Sidor

måndag 9 mars 2009

Vi skulle behöva lite perspektiv på saker och ting

Kristdemokraterna vill införa babybonus i Sverige, medan mer än 13.000 barn dör av svält varje dag av undernäring.

Vi blir så förbannade på politiker som tänker att "vi har ju det så jävla dåligt i Sverige, så vi behöver fler ungar som på sikt kan ge mer pengar åt oss". Visst, vi har det jävligt dåligt. Dör någon i Sverige av undernäring? Om man tänker genomsnittligt, dör det någon människa per år i Sverige av undernäring? Kommer vi ens i närheten av 13.000 barn per dag?

Fler än 60 miljoner barn i världen lider av akut undernäring idag och varje år dör 5 miljoner barn, eller 13 698 döda varje dag.
- Läkare utan gränser, 2009-03-09

Vi pratar även bara om barn. Uppskattningsvis antal. Vi säger inte mer om detta. Vi tror de flesta vet vad som händer ute i världen. Särskilt politikerna borde veta vad som händer. Men nej då.

Sverige behöver pengar, för vi är så jävla fattiga. Därför ger vi 10.000 kronor i babybonus för att Sverige ska bidra ändå mer till världens överbefolkning. Om vi ändå ska ha fler barn i Sverige kan vi väl ta hit sådana som redan finns. Motion till regeringen: subventionera adoption så att det blir billigare och lättare!

Ge de där miljarderna som enligt KD skulle satsas i Sverige på babybonus till vård av redan födda barn i världen som svälter och är sjuka! Eller satsa pengarna på adoption av barn som behöver en bättre värld att leva i!

FÖR GUDS SKULL!

- Christian och Emelie

Inga kommentarer:

Elvisthecomic.se

Elvisthecomic.se
Hur mycket är en kvinna värd? (Ser du inte vad det står? Kommentera i ett blogginlägg!)