Sidor

torsdag 8 april 2010

Moderna Myter

Surfade runt och letade efter moderna myter inför svenskan efter påsk, när jag hittade en bloggare, Per Welander, som kallar sin blogg "Moderna Myter".

Ett av hans inlägg (18/3 2010) manade till att tända ljus den 27 mars i år, i protest mot Världsnaturfondens projekt Earth Hour. Som så många andra kritiker menar han att det bara är ett jippo som lurar oss att tro att vi gör något gott, att vi "räddar jorden".

Oupps! Jag tände några värmeljus under tiden lamporna var släckta. Ajabaja nu ökade koldioxidutsläppen mångfalt. Usch vad jag blir trött på dessa meningslösa bluffjippon.
- utdrag ur Welanders blogg

Jag kunde inte låta bli, utan skrev följande kommentar:

Jag förstår inte varför man ska tända alla lampor och vara emot idén med Earth Hour. Tanken är ju inte att man sparar el - det fattar ju varenda människa att det inte har någon som helst betydelse. Och vissa påstår att man borde tänka på att i vissa länder torde el vara livsavgörande, och det håller jag med om. Men nu snackar vi I-land, inte U-land, och vi konsumerar för mycket el och bryr oss för lite om miljön i stort. Earth Hour vädjar till världens ledare att begränsa miljöpåverkan i de länder som kan, och hjälpa de länder att utveckla sitt sätt att producera varor och tjänster på ett miljövänligt sätt.

Så ni som tänder lampor och demonstrerar mot Earth Hour - ni gör lika mycket nytta MOT miljön som alla som släcker gör FÖR miljön. Enda skillnaden är att ni inte riktigt har fattat vitsen med Earth Hour!

Kommentera gärna min kommentar. Har jag rätt? Är det jag som inte förstått vitsen? Är jag en lurad konsument?

/ MrTille

Inga kommentarer:

Elvisthecomic.se

Elvisthecomic.se
Hur mycket är en kvinna värd? (Ser du inte vad det står? Kommentera i ett blogginlägg!)